Delvis handikappanpassad slinga, ca 1 km   Karta

Hur kommer man hit?
Från Nyköping åk motorvägen mot Oxelösund. Ta av till höger mot Nävekvarn på väg 511 strax söder om Nyköping. Åk rakt igenom Nävekvarn ner till Hamnen. Ta till höger och åk så långt det finns väg. Där börjar rundslingan vid bron till Skäret.

Rundslinga 1 km, delvis handikappanpassad
Skäret är en holme utanför Parkbadet och Folkets Park med både härliga bad- och fiskeklippor och stilla laguner. Broar och stigar (den norra) är anpassade för rullstolar, rullatorer, barnvagnar o. dyl., men inte avsedda för cyklar och mopeder!

På både östra och västra udden finns grillplatser och matbord med härliga vyer mot havet och Norrköping. Platserna underhålls av Sörmlandsleden. Mellan de båda uddarna har Sörmlandsleden markerat en (icke handikappanpassad) naturstig.

Skötsel av grillplatser och soptunnor
På grillplatserna tillhandahåller Sörmlandsleden huggen ved. Elda försiktigt och förbruka inte ved i onödan. All avverkning är förbjuden på holmen. Som god naturvän tar du naturligtvis med dig dina sopor efter besöket. Den som inte orkar det, får lägga dem i soptunnorna, men kasta inget avfall i naturen eller i Bråviken. 

2019-09-10